Αίτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού υπέβαλε ο Στράτος Ιωάννου – Να ανοίξει ο τουρισμός για την Ήπειρο το Πάσχα

Να δοθεί η δυνατότητα επαναλειτουργίας των ξενοδοχειακών μονάδων και επιχειρήσεων στην Ήπειρο, από την περίοδο του Πάσχα και όχι από τις 14 Μαΐου είναι ο αίτημα, υπέβαλε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού, ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας, αρμόδιος για θέματα τουρισμού στην Ήπειρο Στράτος Ιωάννου.

Μιλώντας στο Ioannina TV ο Στράτος Ιωάννου τόνισε, ότι οι επιχειρήσεις της Ηπείρου, όπως και άλλων περιοχών της χώρας απέδειξαν με την απόλυτα σωστή τήρηση των πρωτοκόλλων από την περσινή σεζόν, ότι είναι σε θέση να παρέχουν υπηρεσίες φιλοξενίας με υγειονομική ασφάλεια και ως εκ τούτου το άνοιγμα για την Ήπειρο, μπορεί να μετατεθεί χρονικά ώστε να ενισχυθεί ο εγχώριος τουρισμός για το Πάσχα που είναι φέτος 2 ΜαΪου.

«Η Ήπειρος μαζί με την Πελοπόννησο, είχαμε το 2020 τους μεγαλύτερους δείκτες επισκεψιμότητας σε όλη τη χώρα, και μάλιστα με απόλυτη τήρηση των μέτρων και τη μέγιστη ασφάλεια. Πιστεύουμε, ότι και φέτος μπορούμε να κάνουν το ίδιο και μάλιστα αντί να ανοίξουν οι μονάδες από τις 14 Μαΐου, να ξεκινήσουν νωρίτερα ώστε να δουλέψουν για να εξυπηρετήσουν τον εγχώριο τουρισμό για το Πάσχα.

Θα πρέπει βέβαια να ισχύουν δύο βασικές προϋποθέσεις που είναι αφενός η μείωση των κρουσμάτων και αφετέρου η απελευθέρωση των μετακινήσεων από νομό σε νομό. Αν αυτά γίνουν, τότε οι επιχειρηματίες είναι έτοιμοι να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και να λειτουργήσει η περίοδος του Πάσχα ως περίοδος προετοιμασίας για να μπούμε στην θερινή σεζόν», ανέφερε ο κ. Ιωάννου.

Όσον αφορά το αίτημα των ξενοδοχειακών οργανώσεων και των σωματείων ξενοδοχοϋπαλλήλων, να γίνουν κατά προτεραιότητα εμβολιασμοί σε άτομα που εργάζονται στον τουρισμό ο κ. Ιωάννου ανέφερε «Θα ήταν ευχής έργο να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά σίγουρα θα πρέπει πρώτα να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού άνω των 60 ετών και οι ευπαθείς ομάδες.

Αν αυτό γίνει, τότε πιστεύω, ότι μπορούμε να περάσουμε και στον εμβολιασμό των εργαζόμενων στον τουριστικό τομέα», Όσο προχωρά ο εμβολιασμός σε χώρες από τις οποίες προέρχεται ένα μεγάλο ποσοστό επισκεπτών της χώρας, τόσο αυξάνεται και το ενδιαφέρον για διακοπές στην Ελλάδα το καλοκαίρι, όπως τόνισε ο κ. Ιωάννου.