Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΈρευνα αποκαλύπτει νέα συμπτώματα κορονοϊού

Έρευνα αποκαλύπτει νέα συμπτώματα κορονοϊού

Νέα έρευνα στη Βρετανία επισημαίνει ότι τη αίσθηση κρύου, η απώλεια όρεξης, ο πονοκέφαλος και οι μυϊκοί πόνοι μπορούν να συνιστούν ένδειξη προσβολής από τον κορονοϊό.

Εκτός από τα «κλασικά» συμπτώματα – απώλεια αίσθησης οσμής και γεύσης, πυρετός και νέος επίμονος βήχας – ένα ευρύ φάσμα άλλων συμπτωμάτων συσχετίστηκαν με το COVID-19. Ωστόσο, περίπου το 60% των μολυσμένων ατόμων δεν ανέφεραν συμπτώματα την εβδομάδα πριν από τη δοκιμή τους.

Τα τεστ και τα ερωτηματολόγια που συλλέχθηκαν μεταξύ Ιουνίου 2020 και Ιανουαρίου 2021 στο πλαίσιο της μελέτης REACT υπό την ηγεσία του Imperial College London έδειξαν και άλλα συμπτώματα όπως ρίγη, απώλεια όρεξης, πονοκέφαλος και μυϊκοί πόνοι που συνδέονταν πιο έντονα με τη μόλυνση, παράλληλα με τα τέσσερα κλασικά συμπτώματα.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι υπήρχε μεταβολή στα συμπτώματα ανάλογα με την ηλικία. Ενώ τα ρίγη συνδέθηκαν με θετικές δοκιμές σε όλες τις ηλικίες, αναφέρθηκαν πονοκέφαλοι σε νέους ηλικίας 5-17 ετών, απώλεια όρεξης στα 18-54 και 55+ και μυϊκοί πόνοι σε άτομα ηλικίας 18-54. Οι μολυσμένοι ηλικίας 5-17 ετών ήταν επίσης λιγότερο πιθανό να αναφέρουν πυρετό, επίμονο βήχα και απώλεια όρεξης σε σύγκριση με τους ενήλικες.

Ο καθηγητής Paul Elliott, διευθυντής του προγράμματος REACT στο Imperial, δήλωσε: «Αυτά τα νέα ευρήματα υποδηλώνουν ότι πολλά άτομα με COVID-19 δεν θα ελεγχθούν – και ως εκ τούτου δεν θα απομονωθούν – γιατί τα συμπτώματά τους δεν ταιριάζουν με αυτά που έχουν δηλωθεί ως συνήθη συμπτώματα στην τρέχουσα καθοδήγηση δημόσιας υγείας.

Κατανοούμε ότι υπάρχει ανάγκη για σαφή κριτήρια δοκιμών και ότι η συμπερίληψη πολλών συμπτωμάτων που απαντώνται συνήθως σε άλλες ασθένειες όπως η εποχική γρίπη θα μπορούσε να οδηγήσει ανθρώπους να απομονωθούν άσκοπα. Ελπίζω ότι τα ευρήματά μας σχετικά με τα τελευταία συμπτώματα θα συμβάλλουν στον εντοπισμό περισσότερων μολυσμένων ατόμων και στον περιορισμό τους.

Δείτε εδώ την έρευνα που δημοσιεύτηκε από το Imperial College

PrevezaReports.gr
PrevezaReports.gr
Το PrevezaReports.gr είναι ένα ειδησεογραφικό site ποικίλης ύλης. Δημιουργήθηκε το 2019 με σκοπό την άμεση, έγκαιρη και έγκυρη δημοσιογραφική κάλυψη γεγονότων από το Ν. Πρέβεζας, την Ελλάδα και τον κόσμο.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ