Αυτοψίες και ελέγχους στον εξοπλισμό χώρων άθλησης και αναψυχής που βρίσκονται σε Κοινότητες,  διενήργησε το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Ζίτσας.

«Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για την ασφάλεια των παιδιών και της νεολαίας που ως επί τω πλείστον χρησιμοποιούν τους συγκεκριμένους χώρους για να αθλούνται και να αξιοποιούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους», αναφέρει ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος εξηγώντας την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να αναθέσει σε διαπιστευμένο φορέα από το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.) τους ελέγχους αθλητικού εξοπλισμού.

Να σημειωθεί πως ο Δήμος Ζίτσας είναι από τους λίγους Δήμους πανελλαδικά, που έχει προχωρήσει τους συγκεκριμένους ελέγχους, βάση των οδηγιών του Υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου ο εξοπλισμός  εξωτερικών αθλητικών χώρων να εναρμονίζεται με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και να παρέχεται  ασφάλεια στους χρήστες.

Οι έλεγχοι περιελάμβαναν καταγραφή των προβλημάτων στο εξοπλισμό (μπασκέτες, εστίες γηπέδων) με οπτικό και διαστασιολογικό έλεγχο για εμφανείς φθορές και κατασκευαστικές αποκλίσεις από τους κανονισμούς καθώς και δοκιμές με φορτία για να ελεγχθεί η επάρκεια των βάσεων ειδικά στις μπασκέτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here